Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Χωρίς προσχήματα πλέον η απροκάλυπτη προώθηση των εργολαβικών και κυβερνητικών συμφερόντων για τα απορρίμματα στη Λαυρεωτική

Σαν βόμβα έσκασε στους κόλπους του φορέα της αδέσμευτης δημοτικής μαφίας του δήμου Λαυρεωτικής, η αποκάλυψη πως ένα από τα μέλη της συμμορίας τους έχει δοσοληψίες με υποψήφιο επενδυτή του νέου εργοστασίου καύσης που πρόκειται να δημιουργηθεί στη θέση Φοβόλες καθώς και του αντίστοιχου ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο για τα υπολείμματα του εργοστασίου και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο έργο θα αποφέρει στον ανάδοχο περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη στα επόμενα 27 χρόνια. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται τα εργοστάσια θα έχουν εξασφαλισμένα κέρδη αφού ο ανάδοχος θα αμείβεται ανεξαρτήτως του όγκου επεξεργασίας απορριμμάτων. Πανεπιστημιακοί και ειδικοί αναφέρουν ότι τα εργοστάσια θα έπρεπε να δέχονται σχεδόν το σύνολο των απορριμμάτων της χώρας προκειμένου να καλυφθεί η δυνατότητα επεξεργασίας τους.
 
Η δημοτική αυτή συμμορία λοιπόν, από το 2011 κιόλας, και ενώ ο αγώνας της Κερατέας είναι ήδη εν εξελίξει, προωθούσε - με τις ευλογίες του βλαχοδήμαρχου Λεβαντή- μια εναλλακτική λύση προκειμένου να μην εγκατασταθεί στην περιοχή ο ΧΥΤΑ. Ειδικότερα, σαν πραγματικό δεκανίκι της τότε κυβέρνησης και του Σγουρού αναφέρονταν θετικά στην κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων σαν αυτά που τελικά προκρίνονται από την κυβέρνηση. Κύριος εκφραστής της ιδέας αυτής ήταν και είναι ένα μέλος της συμμορίας, ένας τυχάρπαστος που ήρθε ξαφνικά από το πουθενά στην Κερατέα και του οποίου η σύζυγος εργάζεται ως μηχανολόγος στην εταιρία υποψήφιου αναδόχου για το έργο της Κερατέας. Τυχαίο; Δεν νομίζω... Δεν το νομίζω καθόλου...
Εν τω μεταξύ, η θέση τους παραμένει πεισματικά πως η επιλογή της τοποθεσίας Φοβόλες για την κατασκευή του εργοστασίου σώζει το Οβριόκαστρο και άρα δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας... Να μας πουν οι κουφιοκέφαλοι - δεσμευμένοι πλήρως κατά τα φαινόμενα - αλήτες που πουλήσανε στους εργολάβους τον ήδη νικηφόρο αγώνα της Κερατέας πως εννοούν την δικαίωση αυτή... Με το να εφαρμοστεί πλήρως ο περιφερειακός σχεδιασμός παραβλέποντας τη ρητή αναφορά για απορρίμματα μόνο των περιοχών Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, το δημοψήφισμα των κατοίκων και την προϋπόθεση της αλλαγής του περιφερειακού σχεδιασμού αφού στην τροπολογία εντάσσεται μόνο η προϋπόθεση έγκρισης μελέτης περιβαντολλογικών επιπτώσεων για τη θέση Φοβόλες και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ πέραν αυτού; Το έχω ξαναγράψει, ίσως κουράζω αλλά είναι γεγονός πως η δημοτική αρχή και τα "δεσμευμένα" λεβαντόσκυλα οργάνωσαν τη μεγαλύτερη πράξη συνωμοσίας ενάντια στο λαό της Λαυρεωτικής και του αγώνα τους.
Τυχαίοι και αστείοι άνθρωποι που μιλάνε με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά, κάνουν τον φόβο της επιστροφής στο Οβριόκαστρο επιχείρημα μήπως και τρομοκρατήσουν την κοινωνία για να δεχτεί στην ουσία τον ίδιο σχεδιασμό σε υπερθετικό βαθμό!
Αν και θα ερεθίσω πολλούς αναγνώστες μ' αυτό που θα πω, ανήκω σ' εκείνους που πιστεύουν ότι δικαίως η ιστορία μάς τιμώρησε αφού ανεχθήκαμε τις συναλλαγές της δημοτικής μαφίας με τη δημοτική αρχή  και όλων αυτών μαζί με την κυβέρνηση και τους εργολάβους έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τα σχέδια τους για την εισβολή των απορριμμάτων της Αττικής (ίσως όχι μόνο) στην Λαυρεωτική.
Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα λόγια του ίδιου του Κωτσο-ταβέρνα σε συγκέντρωση ενημέρωσης για την εξέλιξη του αγώνα πως ο στόχος τους ήταν να ψηφισθεί η τροπολογία για τις Φοβόλες και από κει και πέρα ας κάνουν ότι θέλουν στο χώρο αυτό, διότι θα χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια (μάλλον για να το λέει αυτό κάτι τον καίει τον μπαγάσα...)
 Η υποστήριξη της αντιπρότασης για τις Φοβόλες που πλέον είναι ουσιαστικά η κεντρική πρόταση ελέω της μικρής δικτατορίας των αδέσμευτων - δεσμευμένων με την δημοτική αρχή έχει διχάσει την τοπική μας κοινωνία αφού η περιοχή μας βρίσκεται ξανά μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνει το κέντρο των σκουπιδιών όλης της Αττικής, αν όχι και άλλων νομών καθώς και των νησιών του Αιγαίου με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες μιας ήττας σε μια ήδη κερδισμένη μάχη.
Σας προτείνω να διαβάσετε προσεκτικά το ενδιαφέρον ρεπορτάζ των δημοσιογράφων  του thepressproject.gr οι οποίοι κυριολεκτικά φωτίζουν πολλές σκοτεινές και βρώμικες πτυχές από τα έργα και τις ημέρες των σημερινών κρατούντων της τύχης της Λαυρεωτικής μας.
Κερατέα: «Aντιπρόταση» στη νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου