Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δήμαρχε κάνε αλλαγή τον Αντωνίου και βάλε τον... Πίου!




Hθελα να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα: «Στο όνειρο της ξανθιάς»! Αλλά θα το αφήσω προσωρινά, μιας κι εμφανίσθηκαν τζάμπα μάγκες…

Σήμερα θα απαντήσω μέσω της εφημερίδος,στον περίφημο κ. Αντωνίου, αφού η έλλειψη αγωγής του και η χαμένη του ψυχραιμία τον οδήγησαν στο να μου κλείσει το τηλέφωνο, ξεστομίζοντας λέξεις που εγώ θα γράψω παρ’ ότι άλλοι το αποφεύγουν...

Ο κ. Αντωνίου, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ,έχοντας και μια κουστωδία δίπλα του, που πιθανόν του υπαγόρευε τι να μου λέει, με πήρε στο τηλέφωνο να διαμαρτυρηθεί, γιατί στο προηγούμενο φύλλο έγραψα για μια άσκοπη για την εποχή δαπάνη 9.000 ευρώ, προκειμένου να ανακαινίσει το γραφείο του. Δεν με πήρε για να το διαψεύσει αλλά για να μου πει ότι ξόδεψε μόνο 2.800ευρώ! Όμως, το τιμολόγιο που έστειλε στην εφη-μερίδα, ήταν συνολικά των 4.700 περίπου ευρώ(3.800+ΦΠΑ)! Η τακτική του «σπασίματος» τωντιμολογίων, είναι γνωστή σε όσους ασχολούνταιμε την δημόσια διοίκηση. Τα ποσά δεν υπερβαίνουν το όριο του Επιτρόπου, για να χρειάζεταιμόνο απλή έγκριση προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.

Ο κ. Αντωνίου, δεν κατάλαβε ότι δεν έχει σημασία το νούμερο αλλά οποιοδήποτε ποσό, άσκοπη δαπάνη και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Μήπως, όμως, φταίει μόνο αυτός; Όχι κυρίες και κύριοι, δεν φταίει ο Αντωνίου, φταίει αυτός που πήρε ένα άνθρωπο, χωρίς κανένα ένσημο και χωρίς καμία –μα καμία- εμπειρία, με παρελθόν «παρατρεχάμενου υποψηφίων βουλευτών καιδικού του», από ένα μικρό γραφείο της Κερατέας και τον έβαλε σε μια από τις ζωτικότερες –τηνσπουδαιότερη ίσως- Επιχείρηση του Δήμου! Ότανο κ. Αντωνίου «εκφράζεται» με διαμόρφωση του«πολύτιμου γραφείου» του και μοστράρει τακτικάτην φωτογραφία του σε τοπικό έντυπο, παρουσι-άζοντας το «μεγάλο έργο» του, φταίει αυτός πουτον επέλεξε… Έτσι φτάσαμε ως εδώ.

Διαβάσαμε για υπουργό που ήθελε κουρτίνες αξίας 12.000 ευρώ, διαβάσαμε και για την κυλότα και την χτένα της Τσοχατζοπούλου! Αυτάτα λεφτά, όταν δεν τα έχεις ιδρώσει και τα πε-τάς, κι όταν γενικά δεν ιδρώνεις και δενπεινάς, δεν ξέρεις τι αξίζουν τα 2.800ευρώ! Αν όμως δεν έχεις ούτε 5 ευρώ νααγοράσεις γάλα για το παιδί σου, τότε καταλαβαίνεις την αξία 2.800ευρώ. Ίσως ο κ. Αντωνίου, που δεν γνωρίζει τι εστί«ένσημο», να νομίζει ότι τα 2.800 ευρώ είναι λίγα χρήματα…

 Ίσως έπρεπε να πάρει και καμιά καρέκλα για τον φορέα του Μπίστα, που δεν έχει,αλλά βολεύεται! Ίσως έπρεπε να δει και το γραφείο του Ρόζη, που είναι μόλις 2Χ3 αλλά εξυπηρετεί. Το μόνο που ήξερε, ήταν να απαντήσει για την περίφημη μπάρα του …βούρκου ότι δεν την βάζει,γιατί λέει θα χαθούν δύο θέσεις εργασίας! Τι πατέντα βρήκε ο άνθρωπος, τι μυαλό! Ίσως αυτό πρέπει να το υιοθετήσουν κι άλλοι δήμοι, ίσως πρέπει πανελλαδικά να καταργηθούν οι μπάρες! Ο Αντωνίου βρήκε τη λύση!

Εγώ πάντως, προτείνω μιας και έχει προσλάβει -μέσω εργολάβων- 34 άτομα «ψιλοέτσι» (μεταξύτων οποίων και κάποιους κολλητούς), να προσθέσει δύο ακόμη. Καλό θα κάνει. Αλλά να τοποθετήσειεπιτέλους την μπάρα, γιατί η υπόθεση …βρωμάει!

Η τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Αντωνίου,κάπου εκεί «εκτροχιάσθηκε». Χάθηκε η μπάλλα…Κι αυτοί που ήταν δίπλα του, προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν αλλά εισέπραξαν μια «Χριστο Πα-ναγία» (τι επίπεδο προέδρου)! Συνεχίζοντας θρασύτατα, όπως κάνει πολλές φορές και στα δημοτι-κά συμβούλια, με ρώτησε αν πήρα το μήνυμα ότι «οΛεβαντής θα μας γ…….»!




Κι όπως κάνουν τα θρασύδειλα παιδάκια, μουτο έκλεισε! Το ζήσαμε όλοι στην παιδική μαςηλικία, όταν μαλώναμε μεταξύ μας, κι απειλούσαμε ο ένας τον άλλον, με τον μεγάλο αδελφόή τον μπαμπά… Εσείς συμπεραίνετε ποιος είναι οπρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ.

Επειδή όμως, μου τό ‘κλεισε, δεν πρόλαβα νατον ρωτήσω, αν αυτός που θα μου κάνει όλα αυτά,γνωρίζει ότι είμαι «γεροντάκι», κι έχω αιμορροΐδες! Αν όμως εννοεί, αν πήραν το μήνυμα οι Λαυ-ριώτες, πρέπει να ειδοποιήσει αυτούς που θέλουννα τον φωνάζουν «Κώστα» και τον κτυπούν στηνπλάτη, να φοράνε κανένα «τσίγκινο σωβρακάκι»καλού κακού!

Άκουσε, λοιπόν, τζάμπα μάγκα, ορισμένα πράγ-ματα επί προσωπικού: «Μιας και μού ‘κλεισες το τηλέφωνο, μετά το μήνυμα που έστειλες εκ μέρους του δημάρχου, η ευγένεια, η αγωγή, το ήθος και τα παρελκόμενα, που πρέπει να διαθέτει έναπολιτικό πρόσωπο, δεν πωλούνται στα περίπτερα ούτε στα σούπερ μάρκετ. Είναι η αγωγή που παίρνουμε από το σπίτι μας και το επίπεδο της μόρφωσής μας. Εκεί στο Πάντειο, πιθανόν να μην πήρες την ανάλογη μόρφωση, γιατί σίγουρα από ισολογισμούς έχεις μεσάνυχτα, αφού τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάζεις την μια 300 και την άλλη 500χιλιάρικα έλλειμμα στην ΔΕΥΑΤΗΛ (εκτός αν παί-ζεται κάποιο παιχνίδι πώλησης της εταιρίας).

Αυτό που πρέπει να κάνει για να κερδίσει οπροϊστάμενός σου την αξιοπρέπεια, που εσύ χω-ρίς κανένα δικαίωμα κατακερμάτισες, είναι να σεστείλει άμεσα στο μικρό γραφειάκι, εκεί που ξεκίνησες, και όχι να σ’ έχει στο δήμο ως σύμβουλο,να ειρωνεύεσαι και να απαξιώνεις ανθρώπους. Γιατί όταν διαγράφεται ένας Βλαχογιάννης, οι πολίτες θεωρούν ότι και για σένα υπάρχει θέμα αξιοπρέπειας και τιμωρίας»!

Επειδή έφτασε στ’ αυτιά μου ότι με καμιά καταχώρηση στην εφημερίδα ή οτιδήποτε άλλο μπορείνα …σταματήσω να ασχολούμαι, αρκεί να σας πω ότι λάθος πόρτα κτυπήσατε! Τα λεφτά που έβγαλα στη ζωή μου, τα δούλεψα με μυαλό, ιδρώτα και σκληρή εργασία. Γιατί την αξιοπρέπεια και το ήθοςπου απαιτείται, δεν χρειάσθηκε να τα αγοράσω…

Ξέρετε, άρχισα να συναντώ κι άλλους Έλληνες,δημόσιους λειτουργούς, που -παρά την υπεύθυνη θέση που κατέχουν στην υπηρεσία τους- παραμένουν τίμιοι και καθαροί. Ίσως –σκέφθηκα- υπάρχει ακόμη ελπίδα για τα παιδιά μου... Επειδή άνθρωποι σαν τον κ. Αντωνίου, με κάνουν να ντρέπομαι για την Ελλάδα που τους αφήνω, άλλοι άνθρωποι σε δημόσιες υπηρεσίες, μ’ έκαναν ν’ αντιληφθώ ότι υπάρχει αύριο. Ότι κάτι θ’ αλλάξει! Επιτέλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

από τον Δημήτρη Δαούτη, εφημερίδα ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ


-Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης,Αποχέτευσης και Τηλεθερμασης (Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗΛ) του Δήμου Λαυρεωτικης

1 σχόλιο: