Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, βολέματα και μαύρο χρήμα στο δήμο Λαυρεωτικής!

Η συμπεριφορά των διοικούντων τον δήμο Λαυρεωτικής τα τελευταία χρόνια αποτελεί αντικείμενο αυστηρής κριτικής των κατοίκων της περιοχής. Φαίνεται οτι το κύριο βάρος των διοικητικών ευθυνών πέφτει στους ώμους του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Λεβαντή καθώς και του διορισμένου γενικού γραμματέα του δήμου Γιάννη Σοφρώνη.

Όμως στον «ειδυλλιακό» κόσμο της Λαυρεωτικής υπάρχουν πολλές "προσωπικότητες" του παρελθόντος και του παρόντος, οι οποίες αντί να κοιτάζουν το καλό της ευρύτερης περιοχής και των πολιτών που ζουν εκεί, προτιμούν να ασχολούνται με τις προσωπικές τους αντιλήψεις περί προσφοράς στα κοινά και το κοινωνικό σύνολο. Αρκεί στο τέλος να υπάρχει προσωπικό, (ίδιον) όφελος!

Σκανδαλώδεις προμήθειες

Μέγα σκάνδαλο προμήθειας υλικών κυρίως ύδρευσης και υδρομετρητών - αποκλειστικά και μόνο- από το κατάστημα του Αθανασίου Μακροδημήτρη στην Κερατέα, καταγγέλλεται από ενδιαφερόμενους παράγοντες της περιοχής οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αγνοείται επιδεικτικά η ύπαρξή τους. Με πρόχειρο υπολογισμό, ο δήμος Λαυρεωτικής, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζουν ότι έχει "αγοράσει" υλικά αξίας 480.000 ευρώ (αν είναι δυνατόν)!!!

Μάλιστα οι ίδιοι λένε ότι η προκλητικότητα του δημάρχου κ. Λεβαντή ξεπέρασε κάθε όριο αλαζονείας όταν πριν ένα μήνα στις 8 Απριλίου 2014 (δηλαδή μέσα στην προεκλογική περίοδο) κατακύρωσε νέο "διαγωνισμό" αξίας 70 χιλιάδων ευρώ, πάλι για προμήθεια υλικών ύδρευσης και υδρομετρητών!

Με άλλα λόγια "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"! Με τόσους υδρομετρητές που έχουν αγορασθεί από το κατάστημα του κ. Αθανασίου Μακροδημήτρη, λένε οι ενδιαφερόμενοι, καλύπτονται όχι μόνο οι ανάγκες του δήμου Λαυρεωτικής αλλά ίσως και ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής!
Ωστόσο είναι βέβαιο ότι ουδέποτε έφθασαν στις αποθήκες του δήμου όλα αυτά τα υλικά, με βάση τα τιμολόγια που εκδόθηκαν από το κατάστημα του κ. Αθανασίου Μακροδημήτρη. Ουδέποτε οι υπηρεσίες του δήμου παρέλαβαν όλο το υποτιθέμενο εμπόρευμα που αποφάσισε με απευθείας αναθέσεις ο κ. Λεβαντής να αγοράσει από το εν λόγω κατάστημα της Κερατέας. Που πήγε λοιπόν το αστρονομικό ποσό των 480.000 ευρώ;

Να υποθέσουμε ότι το μαύρο αυτό χρήμα πήγε σε λαδώματα και δωράκια προς άγραν ψήφων, να υποθέσουμε ότι το μαύρο αυτό χρήμα διοχετεύθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Λεβαντή; Τα συμπεράσματα δικά σας. Να διευκρινίσουμε μόνο ότι ο κ. Αθανάσιος Μακροδημήτρης τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης των κ. κ. Λεβαντή και Σοφρώνη καθώς αμφότεροι συνηθίζουν να συχνάζουν μαζί του και τον έχουν τοποθετήσει ως πρόεδρο στον Κεραυνό Κερατέας όπου μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αρετούσα Μακρή  (ως γραμματέας του αθλητικού σωματείου) έχουν μετατρέψει  τον ιστορικό αυτό σύλλογο σε «πολιτικό υποκατάστημα» της Νέας Εποχής.

Με δεδομένο γεγονός ότι καμιά περίπτωση διασπάθισης  δημοτικού χρήματος δεν είναι ανεκτή τέτοιες εποχές που ο κόσμος κυριολεκτικά πεινάει, το λόγο πλέον πρέπει να έχει η δικαιοσύνη!
Η κοινωνία της περιοχής δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή σε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς απ΄όπου και αν προέρχονται. Για την επικύρωση των γραφομένων μας, δημοσιεύουμε μόνο δυο από τον μεγάλο αριθμό παραστατικών που έκοψε ο κ. Μακροδημήτρης. Το υπ΄αριθμόν 9692 με ημερομηνία 22/5/2013 αξίας 56.942,65 ευρώ και το τελευταίο (που προκαλεί εντύπωση γιατί κόπηκε μέσα στην προεκλογική περίοδο) υπ΄αριθμόν 7660 με ημερομηνία 8/4/14 αξίας 70.098,67 ευρώ.

Δεν προσφέρουν


Είθισται μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του λαού, γιατί θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν ισχύει για τα μέλη του συνδυασμού του κ. Λεβαντή. Αυτοί φαίνεται να προσφέρονται ανταποδοτικά!  Σαν να είναι η σχέση της υποψηφιότητάς τους στις εκλογές, προσφορά έναντι προσφερόμενης εργασίας!
Εκτός από την κοροϊδία προς τους απλήρωτους «διμηνίτες», με ψέματα υπόσχονται σε όσους λήγουν οι συμβάσεις, ότι μετά τις εκλογές θα τους επαναπροσλάβουν, αν και αυτό είναι παράνομο..!

Ας αναφερθούμε όμως σε μερικά παραδείγματα, με πρώτο την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Λαυρίου κ. Παρασκευή, ο οποίος διεκδικεί θέση δημοτικού συμβούλου. Ο κ. Παρασκευής φαινομενικά αναβαθμίστηκε. Από άτυπος συνεργάτης της ΔΕΥΑΤΗΛ (με εθελοντική προσφορά εργασίας!), σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Τι είδους αναβάθμιση είναι αυτή από δήμαρχος σε δημοτικό σύμβουλο, είναι άλλο θέμα. Αλλά πρόκειται για υποψηφιότητα που αποδεικνύει την αξία του περίφημου και «ηρωικού» βέτο, που έθεσε ως προς την υποψηφιότητα του κ. Παρασκευή, ο αντιδήμαρχος κ. Κατσουνάκης. Ας μην ξύνουμε, όμως άλλες πληγές.

Η πλέον προκλητική (στα μάτια των δημοτών της περιοχής) «εξαργύρωση» εκλογικής υποχρέωσης, είναι ο διορισμός για πάνω από δυο χρόνια του Νίκου Κόκκινου στη ΔΕΥΑΤΗΛ, όπως και της κόρης του κ. Γ. Κόκκινου στην περιφέρεια Αττικής (λέγεται μέσω της γνωριμίας του κ. Λεβαντή με τον κ. Σγουρό). Και τα δυο είναι παιδιά του κ. Γ. Κόκκινου, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον κ. Λεβαντή.

Από υποψήφιο δήμαρχο που τον περίμενε όλη η Κερατέα, ο πατέρας Κόκκινος βρέθηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια (πάνω από μια δεκαετία) υπήρξε πολέμιος του κ. Λεβαντή και συνεχώς καταφερόταν εναντίον του… Όμως οι διαφωνίες του κ Γ. Κόκκινου με την πολιτική του κ. Λεβαντή, εξομαλύνθηκαν στη στιγμή, αφού υπήρξε το «βόλεμα» των παιδιών του! Γενική είναι η εντύπωση ότι επρόκειτο για το αντίτιμο της υποψηφιότητας.
Πάντως, δεν μπορεί να ξεχαστεί η επιστολή που μοίρασε στις 10 Οκτωβρίου 2006 ο κ. Γιώργος Κόκκινος, καταφερόμενος στον τωρινό του αρχηγό κ. Λεβαντή για τα πεπραγμένα του στο δήμο Κερατέας, στην οποία σημείωνε:

«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και σίγουρα δεν μπορούν να αλλάξουν με τις γνωστές πρακτικές και τα γνωστά πρόσωπα, που στο παρελθόν και στο παρόν από τις θέσεις που κατείχαν ή κατέχουν, αποδείχθηκαν και καθημερινά αποδεικνύονται, οπωσδήποτε χρήσιμα για τον εαυτό τους αλλά μάλλον επιζήμιοι για την Κερατέα!

Συμφωνούμε απόλυτα με τις διαπιστώσεις του κ. Κόκκινου για τα πεπραγμένα επί Δημαρχίας Λεβαντή, μόνο που θα προσθέταμε ότι καθημερινά αποδεικνύονται χρήσιμοι όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τα παιδιά τους!

Μερικές ακόμη υποψηφιότητες «ειδικών συνθηκών»:

Σπ. Μητρογιάννης: Η σύζυγός του Ευφροσύνη, εργαζόταν μέχρι πρότινος με «εθελοντική εργασία» στον ΚΕΦΑΛΟ και στη ΔΕΥΑΤΗΛ.

Κων. Δαρδαμάνης: Ομοίως, η σύζυγός του εργαζόταν μέχρι πρότινος με «εθελοντική εργασία» στη ΔΕΥΑΤΗΛ.

Πίτσα Αργεντίνη: «Βόλεψε» τον ανιψιό της Κώστα, πάλι στη ΔΕΥΑΤΗΛ.

Δημ. Παπαρούνης: «Βόλεψε» την κόρη του Βανέσα στη ΔΕΥΑΤΗΛ
Όλοι οι παραπάνω προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ΔΕΥΑΤΗΛ, μέσω συμβάσεων με εργολαβικές εταιρίες, που συνεργάζονται με αυτήν.

Θεόδ. Σγαρδέλης: Πρόσφατα τοποθετήθηκε μάγειρας με παρέμβαση του κ. Λεβαντή

Δημ. Δράκος του Γεωργίου:  Σημερινός υποψήφιος του κ. Λεβαντή. Αφού απέτυχαν παταγωδώς να τον τοποθετήσουν ως συνήγορο του δημότη, προσελήφθη σε θέση επιστημονικού συνεργάτη του κ. Λεβαντή, με ετήσια αμοιβή 21.281,60 ευρώ από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Χαρ. Φωτιάδης: Αποτελεί ειδική περίπτωση, αφού αν και δημοτικός σύμβουλος, εργάσθηκε(;) παράλληλα για 3 δίμηνα σε εργολάβο του δήμου.

Χριστόφ. Πέτσης:  Εμφανίζεται με δυο τιμολόγια των 5.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού ενώ ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως μεσίτης.

Φιλ. Φιλίνης: Το κερασάκι στην τούρτα… Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο κατάστημα του οποίου έγινε το τραπέζι του γάμου της κόρης του αντιδημάρχου κ. Στάμου και περιέργως κόπηκαν τιμολόγια στο δήμο για υπηρεσίες που παρείχε ο κ. Φιλίνης. Με λίγα λόγια ο δήμος Λαυρεωτικής πλήρωσε για τον γάμο της κόρης του αντιδημάρχου Στάμου!

Είναι ντροπή στις εποχές που η ανεργία καλπάζει –ξεπερνά το 28%- να «βολεύονται» οι ίδιοι, τα παιδιά τους, οι λοιποί συγγενείς και οι … «κολλητοί» τους με τόσο προκλητικό τρόπο! Κι έχουν το θράσος –όλοι αυτοί- να ζητούν την ψήφο των δημοτών της περιοχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου