Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η αντιφάσκουσα δημοτική σύμβουλος



Μόλις πριν από ένα μήνα απ’ αυτήν εδώ την σελίδα σας έγραφα για την ξεδιάντροπη πρόσκληση που απηύθυνε η προσωρινή δημοτική αρχή των Σοφρώνη – Λεβαντή και Σια στον περιφερειάρχη Σγουρό ώστε να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Λαύριο την στιγμή που για όλη την Λαυρεωτική ο Σγουρός είναι «persona non grata» μετά την στάση που έχει κρατήσει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε την θεσμική υποχρέωση που προκύπτει εκ μέρους της δημοτικής αρχής, δεν μπορεί μετά από όλα όσα έχουν γίνει να ευχαριστείς δημόσια τον περιφερειάρχη για οποιονδήποτε λόγο ειδικά μετά την ισοπέδωση της Κερατέας από τις αστυνομικές δυνάμεις επί 128 ημέρες με εντολή του Σγουρού και της κυβέρνησής του. Τόσο εσύ κυρία Χαρίκλεια Πρίφτη και πόσο μάλλον εσύ κ. Λεβαντή… Είναι θράσος, είναι σκέτη ιεροσυλία!

Ετσι λοιπόν, αν και αρχικά δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την περίφημη Χαρίκλεια Πρίφτη, σήμερα αποφάσισα να το κάνω διότι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται και κάποιοι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους.

Η κυρία Χαρίκλεια Πρίφτη είναι μια δημοτική σύμβουλος της οποίας η πολιτική παρουσία αναλώνεται αποκλειστικά στις πελατειακές σχέσεις και στην ψηφοθηρία καθώς εκμεταλλεύεται την δυστυχία και την οικονομική δυσπραγία των συμπολιτών μας προκειμένου να διανείμει μικροευεργετήματα και διάφορες παροχές σε είδος προκειμένου να εξαγοράσει ψήφους και συνειδήσεις.

Τόσο η ίδια όσο και η παράταξή της υπηρετεί πιστά την πολιτική της κοροϊδίας και της ελεημοσύνης για τους δύστυχους άνεργους της περιοχής μας και με το βλέμμα τους στραμμένο στις επερχόμενες 2πλες εκλογές του Μαΐου τους τάζουν ότι θα τους «βολέψουν» προεκλογικά με 5μηνες συμβάσεις εργασίας μετατρέποντάς τους από εργαζόμενους σε υπόδουλους και σκλάβους του δημαρχο-αφέντη χωρίς σταθερή εργασία και χωρίς πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Τους κάνουν να τους προσκυνούν για ένα 5μηνο εργασίας με 400 ευρώ τον μήνα. Εκεί φθάσαμε. Και όλα αυτά την στιγμή που αυτοί οι κύριοι και κυρίες έχουν φροντίσει πρωτίστως να εξασφαλίσουν ένα παχυλό μισθό από το ταμείο του δήμου για την πάρτη τους και βεβαίως μετά τις εκλογές θα τους ξεχάσουν όλους… Μέχρι τις μεθεπόμενες… Εις υγείαν των κορόιδων!

Ξέρετε κάτι όμως κυρία Χαρίκλεια; Θα σας το πω εγώ εκ μέρους των κορόιδων που τους εμπαίζετε και τους τραυματίζετε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα σας το πω και ας μην ξέρω τα πολλά τα γράμματα όπως εσείς. Ως εδώ ήταν οι μέρες σας πολιτικοί απατεώνες. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Το βλέπετε, το ζείτε καθημερινά, όπου και αν βρεθείτε στο δήμο Λαυρεωτικής, ο κόσμος σας λοιδορεί, είναι αγανακτισμένος από την ανικανότητα, την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και την αμετροέπειά σας.

Όλοι μας αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε το μέλλον του δήμου μας στους ίδιους ανθρώπους, πως είναι δυνατόν να συνηγορήσουμε, να έχουμε ξανά την ίδια δημοτική αρχή που είχαμε για δώδεκα χρόνια η οποία το παίζει δήθεν ανεξάρτητη και ακομμάτιστη ενώ ταυτόχρονα της πέφτουν τα σάλια και μόνο στο άκουσμα της φωνής των κομματικών αφεντάδων τους…

Καμαρίλα και συνδιαλλαγή. Παθιασμένα κομματόσκυλα που το παίζουν δήθεν ανεξάρτητοι, αλλά μέσα στα κομματικά γραφεία σφάζονται για το πως θα πάρουν  το χρίσμα. Αλλά για να μην εκτεθεί η ανεξαρτησία αλλάξανε το χρίσμα σε στήριξη, έτσι για να μην καρφωνόμαστε. Η πολιτική δειλία στο αποκορύφωμά της.

Και για του λόγου το αληθές να σας παρουσιάσω σε εικόνες το άκρων άωτον της πολιτικής δειλίας και διπροσωπίας.

 

 

Μια εξωφρενική περίπτωση διγλωσσίας λοιπόν αποτελεί και η περίφημη Χαρίκλεια όταν την μια την βλέπουμε να ευχαριστεί τον περιφερειάρχη Σγουρό, μετά να τροποποιεί την δήλωσή της και να το παίζει ανήξερη… Αν αυτό Χαρίκλεια σημαίνει μεταμέλεια καλώς… Δυστυχώς όμως ακριβώς όπως διέγραψες την δήλωσή σου να ξέρεις ότι έτσι διέγραψαν αυτόματα και οι πολίτες την εκτίμησή τους στο πρόσωπό σου. Δειλή, άβουλη, αξιοθρήνητη και προπάντων επικίνδυνη…

Αυτά και άλλα φαιδρότερα εξυφαίνονται κάθε μέρα που περνά από τους ανυπέρβλητους ολετήρες της Λαυρεωτικής. Όμως είναι καιρός πια να σταματήσουμε τα γέλια κι ας δυσκολευόμαστε, έχοντας απέναντί μας την γελοιωδέστερη διοίκηση που διετέλεσε ποτέ στον δήμο μας.

Είναι καιρός λοιπόν να αφήσουμε τα γέλια και να φυσήξουμε όλοι μαζί, διότι ένα απλό φύσημα αρκεί για να τους πάρει και να τους σηκώσει μακριά από τις ζωές μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου