Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η «πουτ@ν@», ο «ευνούχος» και οι ρουσφετολογικοί διορισμοί

Στο παρασκήνιο των δημοτικών εκλογών κυκλοφορούν απίστευτες φήμες για εξαγορά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και ύποπτες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Τελικά για ορισμένους η υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές αποδεικνύεται η πλέον επικερδής «επιχείρηση»… αφού υπάρχουν ακόμα άτομα που λειτουργούν με πρακτικές που οδήγησαν το δήμο μας και την χώρα σε αυτή τη τραγική κατάσταση. Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό και πολιτικό τους μέλλον, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.


Η «πουτ@ν@»

‘Ένα από τα απίστευτα και όμως αληθινά των φετινών εκλογών είναι η περίπτωση της γνωστής φαρμακοποιού της Κερατέας κ. Παπαγιάννης η οποία διεκδικεί από το δήμο Λαυρεωτικής το αστρονομικό ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ και η οποία αποφάσισε να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Λεβαντή. Φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα οποιοσδήποτε δεν διώκεται από το νόμο ή δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα. Ωστόσο δεν μπορεί να μείνουν ασχολίαστες ορισμένες υποψηφιότητες που έχουν σκανδαλίσει την Κερατέα και είχαν «αποκλεισθεί» στο παρελθόν.

Ήταν ευρέως γνωστό ότι ο κ. Λεβαντής δυσκολευόταν να «κλείσει» συνδυασμό ακόμη και στην Κερατέα! Ποτέ όμως δεν φανταζόμασταν ότι θα απευθυνόταν και τελικά θα συνεργαζόταν με την κ. Παπαγιάννη. Ο κ. Λεβαντής νομίζει ότι ξεχνάμε πολύ γρήγορα… Και αν ο κ. Λεβαντής θεωρεί τους κατοίκους της Λαυρεωτικής χαϊβάνια και πως εκείνος είναι ο μόνος «κουτοπόνηρος» σας ενημερώνουμε πως η κ. Παπαγιάννη με τον σύζυγό της το Ρούλη διεκδικούν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λαυρεωτικής του πρώην δήμου Λαυρεωτικής το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα η υπόθεση εκδικάζεται στις 15/5/2014, τρεις μόλις ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές!

Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ περίεργη υποψηφιότητα. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο Σταύρος Ιατρού απέκλεισε την μέχρι τότε στενή συνεργάτιδά του κ. Παπαγιάννη για τον προφανή λόγο ότι δεν μπορεί κάποιος που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, την ίδια στιγμή να απαιτεί από τον δήμο που υποτίθεται θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, το αστρονομικό ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μπροστά σ’ αυτό το κολοσσιαίο ποσό νομίζω είναι περιττό να θυμίσω ότι η κ. Παπαγιάννη χρωστά στη Δημοτική Επιχείρηση Λαυρεωτικής ενοίκια ύψους περίπου 30.000 ευρώ από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Διερωτώμεθα, ποιο μπορεί να είναι το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον κ. Λεβαντή;

Μήπως είναι προϊόν συναλλαγής; Άραγε ξεχάσθηκαν οι καταγγελίες της σε βάρος τόσο του ιδίου του κυρίου Λεβαντή όσο και του στενού του συνεργάτη Γιάννη Σοφρώνη για «διασπάθιση και κλοπή», όπως χαρακτηριστικά έλεγε δημοσίως, του δημοτικού χρήματος;

Μήπως ξέχασε η κ. Παπαγιάννη τι έλεγε για γείτονά της στην Κακη-Θάλασσα που μάζευε τις εισπράξεις της δημοτικής επιχείρησης στην σπηλιά και δεν τις απέδιδε στο δήμο;

Μήπως ξέχασε τους χαρακτηρισμούς της για ρημαδιό της Δημοτικής Επιχείρησης και του δήμου από τον κ. Λεβαντή και τον κ Σοφρώνη; Και τέλος ξέχασε τις αλησμόνητες για όλους μας αψιμαχίες και διαπληκτισμούς μεταξύ τους στα δημοτικά συμβούλια, τα ποτήρια που εκσφενδονίζονταν και τους χαρακτηρισμούς του κ. Λεβαντή προς εκείνην όπως π.χ. «είσαι πουτάνα»;

Από την στιγμή που δεν παραιτείται των οικονομικών της αξιώσεων από το δήμο νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε πως πρόκειται για μια άκρως προκλητική υποψηφιότητα. Μάλιστα έχει το θράσος η κ. Παπαγιάννη να δηλώνει σε προεκλογικό της φυλλάδιο πως τα χρήματα που διεκδικεί θα τα επιστρέψει στον δήμο Λαυρεωτικής!!! Ειλικρινά τέτοιος εμπαιγμός δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Ιατρού είχε τη σωφροσύνη και την πρόνοια να την αποπέμψει. Ο κ. Λεβαντής γιατί την μάζεψε; Ασφαλώς πρόκειται για μια πράξη που δείχνει το βαθμό της απελπισίας στην οποία βρίσκεται η απερχόμενη διοίκηση. Οι κακές γλώσσες λένε πολλά για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Εξάλλου είναι πλέον γνωστό ότι η κ Παπαγιάννη είχε προηγουμένως έρθει σε επαφή με τον κ. Λουκά ζητώντας του ανταλλάγματα προκειμένου να μπει στον συνδυασμό του αλλά εκείνος προς τιμήν του την πέταξε κυριολεκτικά έξω από το γραφείο του.


Ο «ευνούχος»

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Λαυρεωτικής Γιάννης Σοφρώνης, ήταν και παραμένει ιθύνων νους της παράταξης του κ. Λεβαντή. Απέφυγε για ευνόητους λόγους (έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπεξαίρεση χρημάτων του δήμου Κερατέας) να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2010. Ο κ. Λεβαντής δεν τόλμησε προεκλογικά να αναφέρει ότι επρόκειτο να τον χρησιμοποιήσει και ουσιαστικά υφάρπαξε την ψήφο πολλών κατοίκων της Κερατέας που δεν ήθελαν εμπλοκή του κ. Σοφρώνη στη διοίκηση του δήμου αφού στην πόλη ήταν γνωστή σε όλους η δράση του συγκεκριμένου ατόμου κατά το παρελθόν.

Στα πλαίσια λοιπόν της καλοστημένης απάτης που έστησε ο κ. Σοφρώνης με τον κ. Λεβαντή, ο δεύτερος αρχικά τον διόρισε ως σύμβουλό του μέχρι να του δημιουργήσει μια θέση με υπερεξουσίες. Μετά από αναμονή περίπου ενός έτους ο κ. Σοφρώνης διορίσθηκε γενικός γραμματέας του δήμου Λαυρεωτικής. Ουσιαστικά θέση ανώτερη και από εκείνη των αντιδημάρχων με αποτέλεσμα να εκτελεί χρέη δημάρχου καθώς είναι γνωστό ότι τα ενδιαφέροντα του κ. Λεβαντή περιορίζονται στις γυροβολιές στα μεζεδοπωλεία και τα καφενεία της περιοχής. Ένας δήμαρχος αχυράνθρωπος, απόλυτα εξαρτημένος από το πλέον ύπουλο αρπακτικό που γνώρισε η Λαυρεωτική τον Γιάννη Σοφρώνη.

Δεν είναι τυχαίος λοιπόν ο χαρακτηρισμός «ευνούχος» που του αποδίδεται από τους πολίτες της Λαυρεωτικής


Οι ρουσφετολογικοί διορισμοί δεν έχουν τέλος

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου, το παζλ των ρουσφετολογικών διορισμών στο δήμο Λαυρεωτικής έρχονται να συμπληρώσουν η κ. Μαλτέζου Μαρία, σύζυγος του δημοτικού συμβούλου Νικολάου Παπανικολάου που προσελήφθη ως συνεργάτης δημάρχου, η μικρανιψιά του Γιάννη Σοφρώνη κ. Ελένη Αρματάκη η οποία προσελήφθη ως ειδική συνεργάτης για θέματα κοινωνικής πολιτικής και εκτελεί παρόλα αυτά χρέη τηλεφωνήτριας και τέλος ο διορισμός του κ. Φραγκάκη, γκόμενου της ανιψιάς του δημάρχου που εργαζόταν… εξ αποστάσεως καθώς δεν εμφανίστηκε ποτέ στην εργασία του ενώ έπαιρνε το μισθό του κανονικά και επίσης ο διορισμός της ανιψιάς του δημάρχου Βενετίας Μαραγκάκη με τον διόλου ευκαταφρόνητο μισθό των 2000 ευρώ το μήνα! Σίγουρα υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις αλλά αυτές είναι οι πιο εξόφθαλμες.

Το καθεστώς Λεβαντή μετέτρεψε τα τελευταία τρία χρόνια το δήμο σε εστία διαφθοράς και παραβατικότητας. Υπεξαιρέσεις χρημάτων, παράνομες προσλήψεις, αναθέσεις έργων σε ημέτερους, αδικαιολόγητα πριμ σε υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες, είναι μερικά μόνο παραδείγματα.
Εναπόκειται, πλέον, στον κάθε δημότη να αποτιμήσει το έργο και τις ημέρες της απερχόμενης διοίκησης και αν θέλει να δει τον δήμο του, άρα την δική του ζωή και αυτή των παιδιών του, αναβαθμισμένες στο μέλλον, να αποβάλει ολοσχερώς τους ολετήρες της Λαυρεωτικής.

Ο απερχόμενος δήμαρχος είναι ο άνθρωπος του χθες, των εργολαβικών συμφερόντων στα οποία έχει ήδη πουλήσει τον αγώνα της Κερατέας, του συστήματος των «κολλητών» και όχι των πολιτών, του συστήματος της αδιαφάνειας και της διαπλοκής.

Οι πολίτες αυτού του τόπου στις 18 και στις 25 Μαΐου πρέπει να ψηφίσουν στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους κ. Σοφρώνη και Λεβαντή. Το συμπέρασμα είναι ένα: Η Λαυρεωτική χρειάζεται άμεσα αλλαγή!

Σημείωση: Να με συγχωρεί η κατά τ’ άλλα αντιπαθέστατη κ. Παπαγιάννη για τον χαρακτηρισμό «πουτάνα» που χρησιμοποίησα αλλά είναι γεγονός πως έτσι την αποκαλούν ο κ. Λεβαντής και ο κ. Σοφρώνης όταν αναφέρονται σ’ εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου