Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Παναγία Οβριοκαστριτίσσα σώσον υμάς!

Αγαπητοί φίλοι, κάτοικοι της Λαυρεωτικής χρόνια σας πολλά. Από την ευχή αυτή εξαιρείται βέβαια η απερχόμενη δημοτική αρχή η οποία πνέει τα λοίσθια. Μετράμε αντίστροφα πλέον από την ημέρα που επιτέλους το αρρωστημένο καθεστώς Σοφρώνη – Λεβαντή αυτό το εξάμβλωμα της σήψης και της οπισθοδρόμησης θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν για τον τόπο μας.

Και καθώς γίνεται μέρα με την μέρα πιο εμφανής η βαρύτατη ήττα που περιμένει τα βυθοκορήματα της «Νέας Εποχής» στις εκλογές του Μαίου, πλέον η δημοτική αρχή της αδράνειας, της αδιαφορίας , της μιζέριας και της μοιρολατρείας έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στο Θεό και συγκεκριμένα στην Παναγία της Οβριοκαστρίτισσα!

Ναι δεν διαβάσατε λάθος. Την πρωτομαγιά θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Παναγίας της Οβριοκαστρίτισσας, της εκκλησίας που αποφάσισε να ανεγείρει η δημοτική αρχή της αποχαύνωσης της πλήρους αδράνειας και της νωθρότητας,  εκμεταλλευόμενη με κυνικό τρόπο το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών ελπίζοντας να αποκομίσουν κάποιο πολιτικό όφελος!

Η πολιτική σκοπιμότητα της κίνησης αυτής είναι εμφανής δεν χρειάζεται πιστεύω να επεκταθώ σε περαιτέρω χαρακτηρισμούς. Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή πως η δημοτική αρχή φροντίζει να επιδείξει μια επίπλαστη θρησκευτικότητα, μόνο και μόνο προς άγρα ψήφων. Και για την συνέχεια, τα σούργελα που αξιώθηκαν τα τελευταία χρόνια το κουβάλημα της κοινής μας μοίρας, διοργανώνουν στον ίδιο χώρο μουσική εκδήλωση (προφανώς με κλαρίνα πάλι) αφιερωμένη στον αγώνα για το Οβριόκαστρο.

Οι αρχιτέκτονες του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος του αγώνα της Λαυρεωτικής ενάντια στον περιφερειακό σχεδιασμό απορριμμάτων με περισσή υποκρισία φτάσανε να εμπλέκουν τα θρησκευτικά φρονήματα στην πιο χυδαία μορφή πολιτικής δημαγωγίας. Μια δημαγωγία που συνιστά καταλυτικό παράγοντα εκφυλισμού της δημοκρατίας και που καταλήγει, αναπόφευκτα, στην καθεστωτική τυραννία που επιθυμεί να επιβάλλει επί των κατοίκων της Λαυρεωτικής ο απερχόμενος δήμαρχος.

Έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο γελοιότητας που δεν έχουν καμία αναστολή να χρησιμοποιούν ακόμα και την θεοκαπηλία ως όπλο αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Λέγετε πως όπου πέφτει ένα τείχος, εκεί χτίζεται μια γέφυρα. Αυτό ακριβώς συνέβη όταν η δημοτική αρχή αποφάσισε να ρίξει τα τείχη της άμυνας απέναντι στις ορέξεις του Σγουρού και των εργολάβων και έχτισε γέφυρα συνεργασίας με τον απερχόμενο περιφερειάρχη και την κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμοστεί στην Κερατέα πλήρως ο Περιφερειακός Σχεδιασμός ο οποίος προβλέπει για τον τόπο μας ΟΕΔΑ, δηλαδή και ΧΥΤΑ (ΧΥΤΥ) και 3 εργοστάσια και το κυριότερο προβλέπονται απορρίμματα της Αττικής και όχι μόνο των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Κύριε Λεβαντή, στη Δημοκρατία και στις εκλογές αποφασίζει ο λαός και όχι ο Θεός! Γι΄αυτό αφήστε κατά μέρος τις θρησκευτικές δημαγωγίες.

Επιτέλους η υπομονή μας τελείωσε, στις 18 Μαίου οι πολίτες της Λαυρεωτικής ψηφίζουν και στέλνουν το Λεβαντή στο μέγαρο της Λυκούργου που έχτισε με τα υπεξαιρεμένα χρήματα του ταμείου του πρώην δήμου Κερατέας. Άντε βρε… καλό καλοκαίρι και να προσέχεις τις τσούχτρες… ξέρεις εσύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου