Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση στο δήμο Λαυρεωτικής.

Σήμερα ήρθαν στην κατοχή μου αποτελέσματα από την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στον δήμο Λαυρεωτικής και σας τα μεταφέρω.

Τα ποσοστά δόθηκαν σαν εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και όχι σαν πρόθεση ψήφου, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι με αναγωγή αναποφάσιστων.

Η πείρα μου λέει πως είναι ακόμα πολύ νωρίς να υπάρξει μια σαφής εικόνα του τελικού αποτελέσματος των φετινών δημοτικών εκλογών ωστόσο από τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής δημοσκόπησης  φαίνονται ξεκάθαρα οι τάσεις που επικρατούν.

Η δημοσκόπηση έδειξε μεγάλο προβάδισμα του πρώην δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Λουκά έναντι των αντιπάλων του, ο οποίος αναμφισβήτητα αναμένεται να είναι ο μεγάλος νικητής των φετινών εκλογών ανεξάρτητα ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο (αν και εφόσον οδηγηθούμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση).

Ο νυν Δήμαρχος κ. Λεβαντής παρουσιάζει προφανή σημάδια φθοράς καθώς δεν έχει αξιόλογο έργο να παρουσιάσει κατά την διάρκεια της θητείας του και αυτό φαίνεται πως μέτρησε στην συνείδηση των πολιτών.

Πολύ σημαντική θα πρέπει να θεωρηθεί η πρόθεση του πρώην δημάρχου Κερατέας κ. Σταύρου Ιατρού να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Καλλικρατικό δήμο καθώς είναι προφανής η πρόθεσή του να μην επιτρέψει επ’ ουδενί να εκμεταλλευτεί ο νυν δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής την απουσία συνυποψήφιου στην δημοτική ενότητα Κερατέας.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κανελλόπουλος δείχνει να μην έχει την απαιτούμενη δυναμική ώστε να πρωταγωνιστήσει στην φετινή εκλογική αναμέτρηση και αυτό είναι λογικό καθώς είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη προσωπικότητα στα κοινά του τόπου μας.

Ο κ. Παμφίλης αποτελεί μια υποψηφιότητα που δεν κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς είναι αναμενόμενο να συγκεντρώσει παρόμοια ποσοστά με τις προηγούμενες εκλογές του 2010 γεγονός που θα του εξασφαλίσουν εκ νέου μια θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου