Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Συντονισμένη επιχείρηση μαζικής εξολόθρευσης αδέσποτων ζώων στο Λαύριο!

Με αφορμή μιας καταγγελίας που δεχθήκαμε αλλά και πλήθους μαρτυριών είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η δημοτική αρχή έχει προβεί σε ένα απόρρητο σχέδιο εξόντωσης των αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Λαυρίου με διασκορπισμό δηλητηριωδών ουσιών (κοινώς φόλες). Η διοίκηση του δήμου μην έχοντας την ικανότητα να διαχειριστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης «Τελική Λύση» όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά άνθρωποι του ευρύτερου κύκλου της δημοτικής αρχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για οργανωμένο, επαναλαμβανόμενο σχέδιο εξόντωσης αδέσποτων ζώων. Σε διάστημα λίγων ημερών έχουν εξολοθρευτεί πολλά αδέσποτα ζώα αλλά δυστυχώς μαζί με τα αδέσποτα έχουν χάσει την ζωή τους και ορισμένα δεσποζόμενα.

Από μαρτυρίες πολιτών ενημερωθήκαμε πρόσφατα πως η δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας ενοχλούνται αφάνταστα από την παρουσία αδέσποτων ζώων, θεωρώντας πως αμαυρώνουν την «όμορφη» εικόνα του λιμανιού.

Έτσι φθάσαμε στο σημείο πολλοί από μας να αντικρύσουμε εικόνες ζώων που σπαρταρούν στους δρόμους με το δηλητήριο να καίει αργά και βασανιστικά τα όργανά τους. Τέτοιες εικόνες ασφαλώς δεν τιμούν καθόλου αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους του. Αντίθετα, δείχνουν το χαμηλό επίπεδο πολιτισμού και ανθρωπιάς στο οποίο έχει υποπέσει η σημερινή δημοτική αρχή προκειμένου να αντιμετωπίσει «δραστικά» το θέμα των αδέσποτων ζώων. Θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο, εξωφρενικό και αδιανόητο να διασύρεται ένας ολόκληρος δήμος, από τον εγκληματικό και απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να περιορίσει τον πληθυσμό των ζώων αυτών.

Οι πολίτες της Λαυρεωτικής θα πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, να τις καταγγείλουν και να τις καταδικάσουν. Να μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται για την δολοφονία των ζώων, είναι πολύ ισχυρά και μπορεί να αποβούν εξίσου επικίνδυνα για ανθρώπους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που τυχόν έρθουν σε επαφή μ' αυτά.

Η δημοτική αρχή, αντί να πράξει τα δέοντα, να λάβει νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, να ενισχύσει τα φιλοζωικά σωματεία καθώς και να προφυλάξει όλους τους πολιτισμένους, φιλόζωους κατοίκους της περιοχής προέβη σε αυτές τις κακόβουλες, ανήθικες και απάνθρωπες ενέργειες. Θα πρέπει τάχιστα η διεύθυνση Κτηνιατρικής να διερευνήσει το θέμα, να διεξαγάγει έρευνα και να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. 

Τέλος να ενημερώσουμε την δημοτική αρχή πως σύμφωνα με την νομοθεσία δεν επιτρέπεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.

Μια από τις καταγγελίες που δεχθήκαμε είναι η εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΥΡΙΟΥ !!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ .... ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΑ ΖΩΑ !!! ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ (ΕΝΑ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ) .

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ !!!
ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΜΕ ΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΟΥΣ !!!
ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ !!!!

ΦΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ !!!

ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΣΟΥΝΙΟΥ !!!!

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΥΡΙΟ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ !!!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΥΣ !!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ !!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου