Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η δυσωδία της δημοτικής αρχής τώρα και στα πεζοδρόμια της Λαυρεωτικής...

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μας μια συνέντευξη που έδωσε ο πολύς κατά τα άλλα αντιδήμαρχος καθαριότητας κύριος Στάμου στην εφημερίδα ΕΣ ΛΑΥΡΙΟΝ, ο οποίος με περίσσια αναίδεια και θρασύτητα επέρριψε την ευθύνη για την κακή κατάσταση της καθαριότητας της πόλης μας στους ασυνείδητους πολίτες που προσκομίζουν λέει στους κάδους τα σκουπίδια τους 10 λεπτά μετά την αποκομιδή από τα απορριμματοφόρα, δημιουργώντας εσκεμμένα πρόβλημα στην υπηρεσία που διευθύνει!
(Για του λόγου το αληθές: http://www.lavriaki.gr/wp-content/uploads/2013/04/stamou1.jpg).

Επίσης ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρθηκε στην ύπαρξη μιας ομάδας συμπολιτών μας που αρέσκεται, όπως αναφέρει, να επιδίδεται σε πράξεις καταστροφής των υποδομών φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων! Αναφορά έκανε επίσης και για το πρόβλημα με τους φοίνικες συνεχίζοντας την ίδια τακτική ρίψης ευθυνών σε τρίτους και αυτή την φορά στους μελισσοκόμους που δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να προλάβει την καταστροφή...

Θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τον κύριο Στάμου αλλά και τον πολιτικό του πάτρωνα κύριο Λεβαντή, να μην συνεχίσουν άλλο την τακτική αυτή της αποποίησης των ευθυνών του διότι τούτο δεν αρμόζει διόλου σε πολιτικούς άνδρες παρά μόνο σε θρασύδειλα ανθρωποειδή, κοινωνικά απόβλητα που ζούσαν και ζουν παρασιτικά σε βάρος του δήμου Λαυρεωτικής.

Και επειδή τα λόγια είναι περιττά και οι επεξηγήσεις αδιάφορες όταν τα μάτια φτάνουν και περισσεύουν, αυτή είναι η εικόνα στην είσοδο της πόλης σε μια απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του Κυπριανού…


ενώ παράλληλα σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί και η αποκομιδή των σκουπιδιών στη παραλία της Πούντα Ζέζας Λαυρίου όπου η εικόνα είναι τραγική…



Φαίνεται πως ο αντιδήμαρχος Στάμου έχει βαλθεί να επαληθεύσει τα λόγια του φιλοσόφου Κλήμη του Αλεξανδρινού: Ο χοίρος ήδεται κόπροις και βορβόρω. (Το γουρούνι αρέσκεται στην κοπριά και στη βρωμιά).

Η «βρώμικη» δημοτική αρχή έφερε για τα καλά την δυσωδία της στην πόλη μας. Αυτό το χάλι δεν έχει προηγούμενο.  Οι φοίνικες αργοπεθαίνουν στο έλεος του κόκκινου σκαθαριού, κοινόχρηστοι χώροι εγκαταλελειμμένοι μέσα στα φύλλα των δέντρων, παγκάκια σπασμένα, παιδικές χαρές μισοκατεστραμένες, πάρκα και αθλητικοί χώροι στο έλεος του θεού ή μάλλον των σκουπιδιών, κλαδιά και μπάζα αφημένα στους δρόμους, θλιβερά απομεινάρια της «φροντίδας» που δείχνει η δημοτική αρχή. Η κατάσταση είναι πρωτοφανής.

Θεωρείτε πως είναι υπερβολικά όλα αυτά; Είναι απλά ένας αντιπολιτευτικός λόγος ή αλήθεια; Ας το κρίνει ο καθένας… Πάντως και πιο δύσπιστος παραδέχεται ότι η Λαυρεωτική όχι μόνο είναι μια βρώμικη, αλλά και μια σκοτεινή πόλη! Αναρίθμητα φωτιστικά δεν ανάβουν σε όλη την πόλη, σε πλατείες, πεζοδρόμους και πάρκα. Παντού διακρίνει κανείς σπασμένα φωτιστικά και καμένες λάμπες…

Η προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την καθημερινότητα αποτελεί σήμα κατατεθέν. Μια πρωτοφανής εγκατάλειψη  βιώνει όχι μόνον η πόλη του Λαυρίου αλλά και η Κερατέα και η Καμάριζα όπου ακόμα και το κλάδεμα των δέντρων αποτελεί μεγάλο ρουσφέτι πρωτοστατούντα του αρμόδιου αντιδημάρχου Στάμου.

Πρόσφατα μάλιστα, λάβαμε μια απίστευτη επώνυμη καταγγελία για τον εν λόγω αντιδήμαρχο και σας την παραθέτουμε αυτολεξεί :

«Ο δημος εχει γινει μαγαζακι ενος ανθρωπου,του σημερινου αντιδημαρχου Σταμου Νικολαου. Χρησιμοποιει τον δημο για να βγαζει χρηματα και ταυτοχρονα χρησιμοποιει ανθρωπους! Θα μου ηταν πολυ ευκολο να βαλω αυτο το κειμενο δημοσια καπου αλλα προτιμω για αρχη τουλαχιστον να μην το κανω ,αλλα να το πω σε καποιους ανθρωπους πρωτα μηπως βρεθει λυση!!!! Βεβαια υπαρχουν κι αλλοι τροποι -αυτοι βεβαια αργοτερα! Επι της ουσιας: Ξεπουλαει οτι μπορει, χρησιμοποιει τις υπηρεσιες του δημου σε συνεργασια με τον προισταμενο καθαριοτητας Κων.Λ. για να βγαζουν χρηματα... ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ!!!!!!

Θα σας πω ενα παραδειγμα ωστε να το καταλαβετε,αλλα ψαχνωντας το να μπορειτε και να το αποδειξετε!!!!! Ο πρωην δημος Κερατεας ειχε ενα γκρειντερ παλιο που δεν το χρησιμοποιουσε, ο συγκεκριμενος (Σταμου) το πουλησε για παλιοσιδερα περνωντας τα οποια χρηματα για την δικη του τσεπη!!!! Αν σκεφτειτε τι βαρος εχει ενα γκρειντερ ισως μπορειτε να βρειτε και για τι χρηματα μιλαμε!!! Εκτος απο αυτο ειναι δημοτικο μηχανημα, πληρωμενο απο τους δημοτες και δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να το χρησιμοποιει για να καλυψει τις "μαυρες τρυπες" που εχει ανοιξει ο ιδιος!!!!! (ασχετα αν δουλευει το μηχανημα ή οχι!!!!!!! Το συγκεκριμενο μηχανημα το πηρε ο Τσιβολας που κανει τις αποσυρσεις των αυτοκινητων!!!!! Περα απο αυτο χρησιμοποιουν τα φορτηγα του δημου για να μεταφερουν σιδερα και τα πουλανε σε εναν στο Μαρκοπουλο, σε συνεργασια με τον προισταμενο καθαριοτητας και καποιους "δικους τους" οδηγους!!!


Περα απο αυτο βαζει ανθρωπους να δουλευουν με "μαυρα" χρηματα, αλλα το αηδιαστικο ειναι οτι δεν τους πληρωνει ποτε!!!!! Υπαρχουν πολλα ατομα που δουλευουν με μαυρα και η δικαιολογια ειναι οτι δουλευουν αφιλοκερδώς!! Η εποχη ειναι δυσκολη και δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να χρησιμοποιει και να εκμεταλλεύεται τον κοσμο που εχει αναγκη!!!!!! (πχ. η γραμματεας του!) με λιγο ψαξιμο θα βρειτε κι αλλους, ειτε δουλευουν ειτε εχουν φυγει και τους χρωσταει χρηματα!!!!!!!

Πρεπει καποια στιγμη να σταματησει αυτο, ΑΡΚΕΤΑ!!!!»


Τελικά ίσως πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούμε για το αυτονόητο. Το πρόβλημα που λέγεται δημοτική αρχή Σοφρώνη - Λεβαντή απαιτείται να απομακρυνθεί τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες στις ερχόμενες εκλογές.

Αυτό θα είναι το βέλτιστο τόσο για εμάς και το δήμο μας όσο και για τους "φιλοξενούμενους" μας, την Λεβαντική καμαρίλα. Να στείλουμε στα σπίτια τους αυτούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αλλά και στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης.

Να απαλλαγούμε επιτέλους από τα βαρίδια που μας κρατούν στάσιμους και καθηλωμένους. Απλά πράγματα. Διότι έχουμε καταλήξει να μας κυβερνούν κατώτεροί μας, σκιές και μυστικοσύμβουλοι.

Να σουλουπώσουμε επιτέλους τις ζωές μας, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και αγαπάμε. Και αν δυσαρεστηθεί ο κάθε Σοφρώνης, Λεβαντής ή Στάμου ψιλοσκασίλα μας μεγάλη. Αρκετά τους ανεχθήκαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου