Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το σαράκι της διαφθοράς τρώει το δήμο Λαυρεωτικής


Στην κοινωνία της Λαυρεωτικής υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι η διαφθορά όχι μόνο έχει αγγίξει την σημερινή δημοτική αρχή αλλά ότι η διαφθορά και η Λεβαντική καμαρίλα έχουν γίνει πλέον συνώνυμες έννοιες. Στο δήμο μας αυτό εκφράζεται με τις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στους πολίτες για τα οικονομικά του δημάρχου και των λοιπών μυστικοσυμβούλων και αιρετών οι οποίοι παρουσιάζουν ύποπτο και αιφνίδιο πλουτισμό και όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.

Οι δημότες του δήμου Λαυρεωτικής δικαιούνται και πρέπει να ξέρουν για όλους όσους αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα, με ποια περιουσιακά στοιχεία μπαίνουν στην πολιτική και πώς βγαίνουν, όταν αποχωρήσουν. Πρέπει να ξέρουν ποιος χρησιμοποίησε δημόσια αξιώματα για προσωπικό πλουτισμό...

Σήμερα, στη λειτουργία και του Δήμου μας, έχουμε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο που περιθωριοποιεί τον ρόλο των οργάνων, ακόμα και του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου. Ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος αφού αυτό επί της ουσίας επιδιώκει ο δήμαρχος προκειμένου να επιδοθεί ο ίδιος αλλά και γνωστός ευνούχος γ.γ. σε ένα πάρτυ λαφυραγώγησης των πόρων του δήμου Λαυρεωτικής.

Το δεξί χέρι του Κωτσο - Ταβέρνα, ο αρχιμάγειρας λογιστής και αρχιερέας της διαπλοκής είναι εκείνος που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον το σύστημα της «μαύρης» διαχείρισης χρημάτων και τη δυνατότητα διακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως χωρίς διαφάνεια και έλεγχο μέσω εξωλογιστικών συναλλαγών μεταξύ παραγόντων του Δήμου και κάθε είδους εμπλεκόμενο.

Επιπλέον, τα άτομα που πλαισιώνουν την δημοτική κομπανία του Λεβαντή είναι μια επιλογή μέσα από "κολλητούς", συγγενείς και φίλους των οποίων η άγνοια για τη λειτουργία και το νομικό καθεστώς των φορέων ή των δομών που διαχειρίζονται τους κάνει πολύ επικίνδυνους για το δημόσιο συμφέρον (βλέπε π.χ. το λαδοπόντικα Αντωνίου στη ΔΕΥΑΤΗΛ).


 Τα άτομα αυτά που πλαισιώσουν το διοικητικό έργο της προσωρινής δημοτικής αρχής είναι αργόμισθοι, τεμπέληδες, παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμα και ένα περίπτερο (έτσι τους ξέρει η τοπική κοινωνία) και έχουν επιλεγεί εσκεμμένα με κριτήρια τα χαμηλά τους προσόντα και τις ανεπαρκείς τους ικανότητες έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η επέλαση στο δημοτικό ταμείο, διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα.

Οι απευθείας αναθέσεις έργων με κατατμήσεις δαπανών, οι αναθέσεις συμπληρωματικών εργασιών για να αποφεύγονται διαγωνισμοί με την σχετική προμήθεια, οι παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων και ειδικών μυστικο-συμβούλων με υπέρογκες αμοιβές, είναι συνηθισμένα φαινόμενα που τα έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνουν.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την περίπτωση του αντιδημάρχου καθαριότητας του γνωστού περιπτερά, ο οποίος σε συνεργασία με τον προϊστάμενο καθαριότητας Κ.Λ. βγάζουν μαύρο χρήμα χρησιμοποιώντας τα φορτηγά του δήμου για να μεταφέρουν σίδερα και να τα πωλούν. Πρόσφατα μάλιστα ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος προέβει με δική του πρωτοβουλία στην απόσυρση ενός παλιού Γκρέιντερ του δήμου Κερατέας στον Τσιβόλα και όπως αναφέρουν πληροφορίες κράτησε τα χρήματα της απόσυρσης!

Σήμερα λίγους μήνες πριν αποχωρήσει αυτή η δημοτική αρχή, η εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος Λαυρεωτικής είναι απογοητευτική σε όλους τους τομείς, από τα οικονομικά μέχρι την καθαριότητα, από τα πολιτιστικά μέχρι την διοικητική οργάνωση. Επίσης, ο Κωτσο-Ταβέρνας κατάφερε μέσα σε δυο χρόνια να εξελιχθεί πολυνίκης στις κωλοτούμπες και τις λοιπές ασκήσεις εδάφους αέρος γράφοντας ιστορία. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στην τροπολογία για τις Φοβόλες που έφερε με δικές του ενέργειες στη βουλή επικυρώνοντας έτσι τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που φέρνει και με την βούλα πλέον τα σκουπίδια της Αθήνας στη Λαυρεωτική!

Μέσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα, το ευτύχημα είναι ότι πλησιάζει η ώρα των εκλογών, η ώρα που επιτέλους αυτή η δημοτική μαφία θα αποχωρήσει πλέον δια παντός από το πολιτικό γίγνεσθαι του δήμου Λαυρεωτικής και θα κλείσει έτσι αυτή η χείριστη αυτοδιοικητική παρένθεση ανικανότητας και κακοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου