Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αγίας Μαρίνας Κερατέας αντιδρά στην κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ και ο δήμαρχος σφυρίζει αδιάφορα...




Μια γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία έχει φτάσει στο στάδιο της τετραπληγίας, κατέθεσε στις 26-11-2012 αίτηση προς το Δήμο Λαυρεωτικής για να της χορηγηθεί άδεια για κατασκευή ράμπας στην παραλία «Τουρκολίμανο» της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας. Τα έξοδα μάλιστα για την κατασκευή της ράμπας ΑΜΕΑ τα ανέλαβε η ίδια!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, όπως άλλωστε είχε υποχρέωση, κατέθεσε την ανωτέρω αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής, η οποία, με απαντητικό της έγγραφο στις 04-02-2013 αναφέρει μεταξύ άλλων «….σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας δεν έχει αντίρρηση για την προαναφερόμενη κατασκευή, σημειώνοντας ότι η ράμπα θα πρέπει να είναι κάθετα προς την ακτογραμμή, επιτρέποντας την είσοδο στο νερό των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), με τις εξής προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν στο σύνολό τους, όπως ορίζει η υπ’αριθ. …………….).

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε με ίδια οικονομικά μέσα της ενδιαφερόμενης, όπως αναφέρεται, τηρώντας τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτουν οι προαναφερόμενες ΚΥΑ.

Όμως το εν λόγω έργο σταμάτησε μετά από ενέργειες περιοίκων και ιδιαίτερα του προέδρου του συλλόγου, με το αιτιολογικό ότι ενοχλούνται με το θέαμα και ότι με το άνοιγμα της ράμπας χάνεται μία θέση για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στην σκιά!

Ενάντια λοιπόν σε κάθε έννοια νομιμότητας, ενάντια στα “θεμελιώδη και απαραβίαστα” που συγκροτούν τον πυρήνα (των αρχών) της δημοκρατίας, μία ομάδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Κερατέας και με τη βουβή συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής, ορθώνει βίαιο κοινωνικό απαγορευτικό στους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης στο υγρό στοιχείο, παρεμποδίζοντας την κατασκευή ράμπας στην τοπική παραλία “Τουρκολίμανο”.

Τα "επιχειρήματά" τους είναι φασιστικά και εκφράζουν την χυδαία αισθητική της ολοκληρωτικής ομοιομορφίας τουτέστιν "οι ανάπηροι μας ενοχλούν ως θέαμα",  σε συνδυασμό με εγωπαθείς ηλιθιότητες που μεταφράζουν την χυδαία μικροαστική βολή ως κυριαρχική ανάγκη – "τα έργα που συνοδεύουν την δημιουργία της ράμπας μας στερούν μία θέση στάθμευσης των αυτοκινήτων μας υπό σκιάν". Όλα αυτά συγκροτούν το ζωτικό υπόβαθρο της φασιστικής λογικής του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο.

Απέναντι σε όλη αυτή την αθλιότητα που συμβαίνει, θα περίμενε κανείς από τον δήμαρχο τουλάχιστον να ευαισθητοποιηθεί από την περίπτωση της παραπληγικής γυναίκας και να μεριμνήσει έτσι ώστε να προχωρήσει το καθ΄ όλα νόμιμο έργο της κατασκευής ράμπας ΑΜΕΑ. Αντ΄ αυτού για να μην στεναχωρήσει τον «κολλητό» του φίλο και πρόεδρο του συλλόγου της Αγίας Μαρίνας τηρεί σιγήν ιχθύος.

Η άτυχη γυναίκα (ΑΜΕΑ) είχε την ατυχία να βρεθεί στη δίνη των μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων του προέδρου με τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων κατοικιών στην περιοχή αλλά και του κυνικού, του αμετανόητα χοντρόπετσου και μπουνταλά Λεβαντή που νίπτει τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος. Όπως ξέρετε όμως όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δεν σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Αυτό πράττει και ο ανεπαρκής Λεβαντής προκειμένου να μη χάσει μερικά ψηφαλάκια και την υποστήριξη του προέδρου του συλλόγου.

Σα να μην έφθανε όμως αυτό, ένα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας notioanatolika.gr αποκάλυψε πρόσφατα ότι η κοινωνική αναλγησία της Δημοτικής αρχής τελικά δεν έχει όρια...

Έφθασε σε σημείο να ξηλώσει σε κάποια σημεία της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, της κεντρικής πλατείας του Λαυρίου, τις μπάρες από τις οποίες οι ανάπηροι με τα αμαξίδιά τους μπορούσαν να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό συνέβη επειδή κάποιοι πολίτες δυσφόρησαν γιατί δεν μπορούσαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πιο κοντά στα καταστήματα για να πεταχτούν να ψωνίσουν!

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι ξηλώθηκαν και κάποια παρτέρια τα οποία οριοθετούσαν τους χώρους στάθμευσης της πλατείας και των κάθετων σε αυτήν δρόμων ώστε και με αυτόν τον τρόπο να κερδηθούν κάποιες επιπλέον θέσεις στάθμευσης!

Ένα ερώτημα έχουμε μόνο να τους απευθύνουμε... Καλά ίχνος ντροπής δεν διαθέτετε να εμπαίζετε τους ανθρώπους με αναπηρίες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου