Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Οι "επαναστάτες" της Κερατέας!


Αγαπητοί φίλοι,

Στην Κερατέα, το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε το εξής παράδοξο, για την κοινή λογική, φαινόμενο. 

Με αφορμή την επέτειο των 2 ετών από την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ομβριόκαστρο, μια ομάδα ατόμων -μικρή σε αριθμό- συνεχίζει να υποστηρίζει ακόμα αυτές τις ανούσιες ψευδοεπαναστατικές απόψεις περί κινήματος και αγώνα που δεν δικαιώθηκε σε συνδυασμό με συνθήματα δημαγωγικά που σκοπό έχουν να διχάσουν παρά να ενώσουν τους κατοίκους της Λαυρεωτικής.

Τα άτομα αυτά, απομονωμένα πια από την κοινωνία, δείχνουν να ζουν ακόμη μέσ' την ψευδοεπαναστατική τους μέθη και δεν έχουν σκοπό να συνέλθουν όπως φαίνεται. Άτομα περιθωριακά, αντιεξουσιαστές, αναρχικά αποβράσματα μιας κοινωνίας που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της μετά τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν πριν δυο χρόνια στην περιοχή. Μια ομάδα ατόμων που αναλώνεται σε ανούσιες δράσεις και «εκδηλώσεις μνήμης» που κανένα αποτέλεσμα δεν φέρουν παρά μόνον δημιουργούν προβλήματα στο δήμο Λαυρεωτικής και ενθαρρύνουν κατάπτυστες νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην κοινωνική κατάρρευση.

Από το κάδρο δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια και ο σύλλογος της Χρυσής Τομής που μαζί με τα άτομα αυτά καθώς επίσης και την παράταξη των Ελευθέρων Πόλεων του Ιατρού συνιστούν τον πυρήνα της επαναστατικής αριστεράς στο δήμο της Λαυρεωτικής. Είναι όλοι αυτοί  -που συνολικά δεν μετρούν περισσότερο από 100 άτομα- οι οποίοι ονειρεύονται να ζήσουν ξανά μια «νέα Κερατέα» ή «να γίνει  Κερατέα κάθε γειτονιά». κ.τ.λ. φαιδρά... Είναι όλοι αυτοί που κατά την περίοδο 2006-2010, που είχαν την τύχη του δήμου Κερατέας στα χέρια τους, οργάνωσαν το αντάρτικο κατά του Ελληνικού Κράτους. Είναι αυτοί που μέσα από τις ιστοσελίδες antixyta και forkeratea επιδιώκουν την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση του δήμου Λαυρεωτικής για να ασελγήσουν με τις ψευδοεπαναστατικές ονειρώξεις τους πάνω στο πτώμα της.

Όλα αυτά συνιστούν βέβαια αστειότητες και αθλιότητες. Τώρα πλέον κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Κανείς δεν θέλει να ζήσει ξανά τα ίδια. Οι ψευδοηρωισμοί και η ψευδοεπαναστατική μέθη διαλύθηκε με το ξημέρωμα της επόμενης της αποχώρησης των ΜΑΤ από την Κερατέα. Όταν όλοι αντικρίσαμε την κατάσταση αποσύνθεσης που βρέθηκε η πόλη μετά τον «αγώνα» των 128 ημερών.

Η ουσία είναι μια, το κράτος υποχώρησε από την Κερατέα, το έργο δεν έγινε υπό την μορφή που είχε σχεδιαστεί να γίνει. Θα πραγματοποιηθεί μόνο όπως το θέλουν οι κάτοικοι. Εκείνοι μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους θα θέσουν τους κανόνες και τις προδιαγραφές για να γίνει επιτέλους ένα σύγχρονο έργο Αειφόρου Ανάπτυξης. Η Κερατέα θα γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος των αστικών απορριμμάτων και όχι μέρος του προβλήματος και εμπόδιο όπως κάποιοι ονειρεύονται. Ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνει πια. Όχι έλεος, αλλά τέλος. Τέλος στην δημαγωγία και το λαϊκισμό λοιπόν.

Από το κράτος περιμένουμε επιτέλους να καταδικάσει με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο όλες αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές και να οδηγήσει στην φυλακή τους υπεύθυνους. Με παλιά, φθαρμένα και μη ανακυκλώσιμα «υλικά» δεν μπορεί να οικοδομηθεί το μέλλον.

Γεια χαρα ντάν λοιπόν «σύντροφοι» και να μας γράφετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου